Silkeborggade
       
     
Silkeborg07.jpg
       
     
Silkeborg06.jpg
       
     
Silkeborg05.jpg
       
     
Silkeborg04.jpg
       
     
silk36.jpg
       
     
silk37.jpg
       
     
Silkeborggade
       
     
Silkeborggade

København Ø, Danmark / 1998 - 1999

Opførelsesår 1886

Renovering 1998-99

Ingeniør Dominia A/S

Projektet er et demonstrations- og udviklingsprojekt med støtte fra Boligministeriets forsøgspulje, Projekt Renovering. Sagen består altså af to dele: En byfornyelsessag og et teoretisk udviklingsarbejde. Projektetsformål var at udvikle en let byggesystem til tilbygninger på eksisterende ældre etageejendomme.

Tilbygningerne giver plads til en spiseplads i køkkenet samt en altan til hver lejlighed. Selve planløsningen er asymmetrisk så det sikres at alle lejligheder får sollys. På de tre bitrappetårne er der øverst fastgjort en gitterbjælke, som fører belastningerne fra tilbygningen ind på den eksisterende bygning.

Byggesystemet er ophængt i gitterbjælken med stænger, som er sammenboltet i kanten at tilbygnings- og altandæk ned gennem de øverste fire etager. Stueetagen er friholdt. Ved at bruge en hængt stål-konstruktion spares en masse materialer i forhold til de traditionelle stablede metoder.

Bygningen er i øvrigt overalt gennemgribende renoveret med nye køkkener, nye badeværelser, nye hovedtrapper, nyt tag og nye vinduer.

Silkeborg07.jpg
       
     
Silkeborg06.jpg
       
     
Silkeborg05.jpg
       
     
Silkeborg04.jpg
       
     
silk36.jpg
       
     
silk37.jpg